43,9493
0.12%51,9846
0.09%7.434,92
1,41%13717.81
1,41%
Türkiye’nin köklü sanayi kuruluşlarından biri olan Gentaş Kimya, sermaye piyasalarına adım atıyor. 25 yılı aşkın tecrübesiyle kimya sektörünün öncü isimleri arasında yer alan şirket, dev halka arz süreci için düğmeye bastı. Yatırımcıların heyecanla beklediği talep toplama tarihleri 2-3 Mart 2026 olarak açıklandı.
İşte #GENKM koduyla borsada işlem görecek olan Gentaş Kimya halka arzına dair tüm detaylar:
Deniz Yatırım liderliğinde gerçekleştirilecek olan halka arz, “Borsada Satış – Sabit Fiyatla Talep Toplama” yöntemiyle yapılacak. Yatırımcılar, Borsa İstanbul Birincil Piyasa üzerinden taleplerini iletebilecek.
Halka Arz Tarihleri: 2-3 Mart 2026
Hisse Fiyatı: 11,00 TL (Sabit)
Borsa Kodu: #GENKM
Halka Arz Büyüklüğü: 1 milyar 373 milyon 295 bin TL
Halka Açıklık Oranı: %20,5
Pazar: Borsa İstanbul Ana Pazar
Gentaş Kimya, halka arz sürecinde toplam 124,8 milyon TL nominal değerli payı satışa sunacak. Şirketin payları katılım endeksine uygun olarak işlem görecek.
Finansal performansıyla dikkat çeken şirket, 2025 yılını 4 milyar 690 milyon TL net satış ve 747 milyon TL FAVÖK ile kapattı. %16’ya yükselen FAVÖK marjı ve düşük borçluluk oranı (101 milyon TL net nakit pozisyonu), Gentaş Kimya’yı yatırımcılar gözünde güçlü bir aday konumuna getiriyor.
Gentaş Kimya Yönetim Kurulu Başkan Vekili Orhan Kahraman, halka arzdan elde edilecek fonun şirketin büyüme stratejileri doğrultusunda şu şekilde dağıtılacağını belirtti:
%45-55: İşletme sermayesinin güçlendirilmesi.
%15-25: Yeni pazarlara erişim ve ihracatın artırılması.
%15-25: Finansal borçluluğun azaltılması.
%5-15: Ar-Ge ve yeni ürün geliştirme faaliyetleri.
Şirket, Dilovası GEBKİM bölgesindeki 65 bin metrekarelik modern tesislerinde; formaldehit, reçine ve akrilik levha üretimi gerçekleştiriyor. 2025 yılında %20 olan ihracat payını daha yukarı taşımayı hedefleyen Gentaş Kimya, özellikle Novalak ürünü ile ithalatın azaltılmasına katkı sağlamayı planlıyor.
Gentaş Kimya, operasyonlarının merkezine sürdürülebilirliği koyuyor. Çatı GES (Güneş Enerji Santrali) projesini tamamlayan şirket, yeni buhar türbini yatırımıyla birlikte enerji ihtiyacının yaklaşık yarısını yenilenebilir kaynaklardan karşılamayı hedefliyor.
EKONOMİ
7 saat önceEKONOMİ
10 saat önceEKONOMİ
12 saat önceEKONOMİ
1 gün önceEKONOMİ
2 gün önceEKONOMİ
3 gün önceEKONOMİ
10 gün önce