DOLAR

43,7507

0.03%
EURO

51,9648

0.07%
ALTIN(gr)

6.859,74

0,04%
BİST 100

14227.29

0,04%
Ünlü Analist Apple Hisselerindeki Satış Dalgasını ‘Yersiz’ Buldu

Ünlü Analist Apple Hisselerindeki Satış Dalgasını ‘Yersiz’ Buldu

Analist Dan Ives'a göre, Apple'ın son dönemdeki hisse senedi fiyatındaki düşüş "yersiz" ve şirketin yapay zeka teknolojisinin kullanıma sunulmasında yaşanabilecek olası gecikmelere ilişkin yatırımcı endişeleri abartılıyor.

Şubat 17, 2026 17:04
Ünlü Analist Apple Hisselerindeki Satış Dalgasını ‘Yersiz’ Buldu
0

BEĞENDİM

Analist Dan Ives, Salı günü yayınladığı bir notta yatırımcılara, Apple hisselerinin son haftalarda düşmesinin nedeninin, şirketin strateji eksikliği algısıyla ilgili bir yıldır süren “pembe dizi” olarak nitelendirdiği olayların ardından “çok beklenen yapay zeka özelliklerinin Siri yapay zekasıyla birlikte gecikeceği” endişesi olduğunu açıkladı.

Ancak Wedbush, odak noktasının Apple’ın “yapay zeka stratejisini doğru belirlemesi” olması gerektiğine inanıyor ve bu yaz için hedeflenen gelişmiş özelliklerin “hala hedefe uygun göründüğünü” belirtti.

Apple Hisselerinin Düşmesi Yersiz mi?

Ives, mevcut durumun geçen yılki hatalardan “çok farklı” olduğunu vurgulayarak, Apple‘ın Google Gemini ortaklığını, yeni dış yapay zeka liderliğini ve şirketin yenilenmiş Siri mimarisinin tarihindeki en önemli teknoloji lansmanlarından biri olduğunun şirket içinde kabul edilmesini örnek gösterdi.

Wedbush, “Apple’ın yapay zeka çalışmalarını hızlandırmasının tam zamanı” ifadelerini kullandı.

Wedbush, Apple’ın 2026’da piyasaya sürmeyi planladığı Siri yapay zeka platformunun etkisinin piyasa tarafından “önemli ölçüde hafife alındığını” belirterek, şirketin 2,5 milyar iOS cihazı ve 1,5 milyar iPhone‘dan oluşan kurulu kullanıcı tabanına dikkat çekti.

Wedbush, yapay zekadan elde edilecek gelirin önümüzdeki yıllarda hisse başına 75 ila 100 dolar arasında bir artış sağlayabileceğini tahmin ediyor.

Ives ayrıca, geliştiricilerin ve tüketicilerin bahar aylarında piyasaya sürülmesi hedeflenen geliştirilmiş Siri sürümünü “sabırla beklediğini” belirterek, bunu “Apple’ın ChatGPT ve Perplexity’ye cevabı” olarak nitelendirdi. Sonbaharda ise yapay zeka destekli bir abonelik hizmetinin beklendiğini sözlerine ekledi.

Wedbush, Apple için “üstün performans” derecelendirmesini ve 350 dolarlık fiyat hedefini yineledi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP